REPUBLIKA – „ZMAJEVI“ IMAJU MOMKA ZA BUDUĆNOST!

07/11/2018U MEDIJIMA

„ZMAJEVI“ IMAJU MOMKA ZA BUDUĆNOST!

Biser omladinske škole Voždovca Stefan Purtić je ubeležio prve minute u dresu Zmajeva.

– Dugo sam čekao svoj prvi zvaničan nastup za seniorsku ekipu i bio strpljiv. Verovao sam da kroz dobar i pošten rad mogu zaslužiti poverenje trenera. Radio sam marljivo, davao svoje poslednje atome snage na treninzima, a savete trenera i saigrača upijao, ali i primenjivao u igri- u jednom dahu priča Stefan.

Za manje od godinu dana prošao je put od potpisivanja profesionalnog ugovora do izlaska na teren u startnih jedanaest.

– Osećaj da budem u startnih jedanaest se ne može iskazati rečima. Za samo par sekundi uvodnih kroz glavu prođu svi oni dani kada je bilo teško, a samo jedna misao me vodi, a to je da odigram maksimalno borbeno i pošteno za sve one koji veruju u mene- iskren je Purtić.

– Čast je i privilegija nositi dres Voždovca, ubeležiti prvi seniorski nastup u dresu voljenog kluba ima posebnu draž. Dres Voždovca ima ogromnu težinu. Nosili su ga, ali i sada nose igrači koji su ostavili veliki trag u srpskom fudbalu, a pritom mislim na Miloša Pavlovića, Miloša Mihajlova i Marka Jovanovića. Sva trojica mi svakodnevno pomažu svojim savetima da napredujem. Moj odnos prema dresu se nije promenio još iz dana kada sam došao u klub i kada sam bio dečak, pa sve do sada kada sam postao prvotimac. Volim rad, red i disciplinu, a samo iz toga i može doći uspeh. Ako mene pitate, spreman sam da budem deo tima koji će na duže staze nizati uspehe- rekao je Purtić.

Nije možda debi bio srećan, ali je Stefan definitivno ostavio pozitivan trag.

– Prava prvenstvena utakmica, borbena, puna pozitivnog naboja, ali i taktičkog nadmudrivanja. Mačvani ne prepuštaju lako bodove kod kuće, to smo znali, ali opšti utisak je da smo rezultatski mogli bolje da prođemo. Međutim, tok utakmice nas je doveo u situaciju da nesrećno primimo gol, ostanemo bez kapitena Mihajlova i da pokušamo u svojim namerama da dođemo do pozitivnog rezultata, ali nismo uspeli u tome- rekao je mladi fudbaler.

Stefan Purtić je sadašnjost i budućnost Zmajeva.

– Na meni je da nastavim da radim, da se izborim za veću minutažu, ali i da opravdam ukazano poverenje. Sa Voždovcem želim da napredujem i da se sve više radujem. Verujem da smo na dobrom putu, jer igramo sve bolje i bolje. Rezultati će doći vremenom, a prva stepenica je već u subotu u Bačkoj, gde očekujem dobru igru i osvajanje sva tri boda- zaključio je Purtić.

IZVOR: https://www.republika.rs/sport/fudbal/97670/zmajevi-imaju-momka-buducnost

Ostavite komentar