REPUBLIKA – FSS: Partizan, Zvezda, Čuka, Napredak i Voždovac mogu u Evropu

23/04/2018U MEDIJIMA

FSS: Partizan, Zvezda, Čuka, Napredak i Voždovac mogu u Evropu

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licencu za igranje evropskih takmičenja za pet superligaša, saopštio je FSS.

U saopštenju se navodi:

– Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je započeta 19. 04. 2018 godine, a zbog obimnosti dokumentacije zaključena 20. 04. 2018 godine, u sastavu Miljko Valjarević, potpredsednik i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su FK Javor-Matis i FK Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Superligi.

IZVOR: http://www.republika.rs/sport/fudbal/57272/fss-partizan-zvezda-cuka-napredak-vozdovac-mogu-evropu

Ostavite komentar