Политика – Вождовац победио Рад

Вождовац победио Рад

Фудбалери Вождоваца победили су на гостујућем терену Рад са 1:0, у првој утакмици 29. кола Супер лиге Србије, а једини гол постигао је Андрија Луковић у 10. минуту. Вождовац је остварио другу узастопну победу првенству и шести је на табели са 46 бодова. Рад је претрпео 20. пораз у првенству, претпоследњи је са 21 бодом и има бод више, али и утакмицу више од последње пласираног Борца.

Тренер Вождовца Милош Веселиновић рекао је да је његова екипа освојила важна три бода пред плеј-оф, као и да је искористила грч у коме се Рад налазио због важности утакмице.

„Утакмицу је обележила тактичка дисциплина коју смо приказали. Терен није био онакав како смо пре почетка меча рекли. Са стране делује добро, али је јако тежак за игру, нераван, уз ветар који је дувао били су врло тешки услови за игру. Свака грешка у организацији игре и ближе голу могла је да буде кобна, а ми смо решили да у том делу терена не ризикујемо, имали смо контранападе које смо могли боље да решимо”, навео је он.

Тренер Рада Зоран Милинковић рекао је да је његова екипа доживела непријатан пораз. „Kао и у Суботици, примили смо гол у уводним минутима меча, све се нешто одиграло против нас. Преосталих 80 минута смо били у поседу лопте, доминирали, да смо били конкретнији у завршници, да нађемо пут до гола. У другом полвремену Вождовац се одлучио на дефанзиву и у томе су успели. Ми морамо да се дигнемо и да наставимо да тражимо своју шансу (за опстанак) у преосталих осам кола”, рекао је Милинковић.

Извор: http://www.politika.rs/sr/clanak/401103/Sport/Vozdovac-pobedio-Rad

Оставите коментар