NOVOSTI – Voždovac predstavio Aničića: Hvala Kralju na korektnosti

16/10/2018U MEDIJIMA

Voždovac predstavio Aničića: Hvala Kralju na korektnosti

Nisam od onih koji traže alibi, možda situacija nije takva, ali moje ambicije su da igramo plej-of – rekao je Dragan

Novi trener fudbalera Voždovca Dragan Aničić rekao je danas da ne sumnja da je dolaskom u taj klub napravio dobar potez i dodao da su njegove ambicije da „zmajevi“ ove sezone zaigraju u plej-ofu Super lige Srbije.
Aničić, koji na klupu Voždovca stiže posle Branka Vojinovića i Jovana Damjanovića, na predstavljanju je prvo zahvalio svom bivšem klubu, Mačvi.

Veliki respekt i velika zahvalnost prema Mačvi, jer su pokazali veliko poštovanje i toleranciju za moju želju da probam da napravim novi korak u karijeri. Takođe, za sve ono što su mi priuštili za dve godine koliko sam proveo, za prekorektan odnos uprave kluba na čelu sa Ivicom Kraljem i Draganom Antonićem, i igračkim kadrom, pa preko publike, jedno veliko hvala – rekao je Aničić.

Voždovac je trenutno na 12. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 11 osvojenih bodova iz isto toliko utakmica.

– Kada vas neko pozove i jasno pokaže želju da vas angažuje iako imate angažman u drugom klubu, iako ima dosta slobodnih trenera, to govori o želji da zajedno napravite nešto veliko. Ja sam to prepoznao posle prvog razgovora s direktorom i nisam imao sumnju, a i dalje je nemam da je ovo pravi potez i da ćemo zajedno vratiti Voždovac tamo gde je bio u bliskoj prošlosti – rekao je Aničić.

Aničić je u prvom obraćanju kao trener Voždovca govorio i o ambicijama kluba, u ovoj sezoni ali i u bliskoj budućnosti.

– Nisam od onih koji traže alibi, možda situacija nije takva, ali moje ambicije jesu da Voždovac igra plej-of. U nekoj bliskoj budućnosti da bude među prvih 4-5 ekipa u Srbiji, jer mislim da klub ima potencijal za to i u igračkom i u infrastrukturnom i u organizacionom smislu – rekao je Aničić.

Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić rekao je Aničić svojim radom proteklih nekoliko godina, u BSK-u iz Borče i u Mačvi iz Šapca, napravio zapažene rezultate.

– Čim se pojavila mogućnost da možemo da ga angažujemo, nismo oklevali ni minuta. On je želja svih nas, počev od mene kao direktora, do predsednika kluba Marka Zdravkovića, ali i svih ljudi u klubu. Svojim radom je pokazao o kakvom se stručnjaku radi – rekao je Grkinić.

Grkinić je zahvalio predsedniku Mačve Ivici Kralju „na izuzetnoj korektnosti“.

– Jedan veliki gospodin u srpskom fudbalu. Znam da nije lako pustiti trenera u jeku sezone i zbog toga je pokazao veličinu – rekao je generalni direktor Voždovca.

On je kazao da će novi trener imati „potpunu slobodu u odlučivanju i punu podršku svih u klubu“ i istakao da tim i trener neće biti pod imperativom da budu među prvih osam.

„Želimo da se vratimo nekim našim igrama i po čemu je Voždovac bio prepoznatljiv, a naravno uz to će sigurno doći rezultati“, rekao je Grkinić.

IZVOR: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:755131-Vozdovac-predstavio-Anicica-Hvala-Kralju-na-korektnosti

Ostavite komentar