NOVOSTI: Damjanović: Akcenat kod dece je na vaspitanju u sportskom duhu i poštovanju dece prema kolegama

21/06/2017U MEDIJIMA

Damjanović: Akcenat kod dece je na vaspitanju u sportskom duhu i poštovanju dece prema kolegama

Lepo je raditi u organizovanom klubu gde se jasno znaju zaduženja i gde vlada međusobno poštovanje i uzajamno poverenje zaposlenih – kaže direktor omladinske škole Voždovca

Bio je uspešan kao fudbaler, do skoro je na “krovu” pokazivao svoje umeće, igrao je i u reprezentaciji, a sada će Jovan Damjanović kao direktor omladinske škole Voždovca pokušati da svoje iskustvo prenese na mlađe kategorije.

– Najvažnija stvar za mene kao direktora je ponašanje, te vaspitanje dece, ispred rezultata i fudbalskog razvoja. Akcenat je na vaspitanju u sportskom duhu i poštovanju dece prema kolegama, trenerima, samoj igri, tek posle dolazi fudbalski razvoj, ali sam rezultat.

Mlađe kategorije su blago svakog kluba. Omladinska škola Voždovca može da se pohvali sjajnim uspesima ove godine, a veruje se da će biti bolje u budućnosti.

– Lepo je raditi u organizovanom klubu, gde se jasno znaju zaduženja i raditi u klubu u kome vlada međusobno poštovanje i uzajamno poverenje, zaposlenih. Posebna je privilegija i velika odgovornost, mada i obaveza raditi sa decom. Ipak, u godini iza nas, omladinci su u bili izuzetno rezultatski uspešni, pokazali su ofanzivnu i daopadljivu igru, a opet sa druge strane i primili su najmanje golova u ligi. Iz te selekcije izašli su igrači koji su se svojim igrama preporučili šefu stručnog štaba prvog tima.

Osvrnuo se na neka imena koja bi mogla da budu deo seniorskog tima jednog dana.

– Stuparević, Blagojević, Damjanović, Purtić, Vidaković, Račić, Bigović, Mandić, predstavljali su omladince, a sad ih možemo videti na treninzima prvog tima. Sama ta činjenica, dovoljno govori o dobroj saradnji stručnog štaba prvog tima i omladinske škole. Kadeti predvođeni Predragom Ranđelovićem su napravili istorijski uspeh i plasirali se u kadetsku ligu Srbije. Ono što me takođe raduje je način na koji su igrali i kako su se ponašali i na terenu i van njega. Ovom prilikom ponovo čestitam momcima i treneru na ostvarenom uspehu, učinili su nas sve u klubu veoma ponosnim. Uradili su veliku stvar za klub.

Ekipa je posebno ponosna na reprezentativce.

– Reprezentativci su ponos naše škole, reprezentacija je vrhunac karijere svakog sportiste. Nadam se da ćemo u budućnosti Voždovac dati još više igrača koji će biti u nacionalnoj selekciji.

Naglašava Jovan da ulaganje u edukaciju uvek donosi uspeh.

– Postoji ideja, ali i plan edukacije trenera naše omladinske škole. Organizovali smo predavanja za trenere u okviru škole, a predavači su do sada bili Ilija Stolica šef stručnog štaba Voždovca, profesor doktor Marko Stojanović jedan od najistaknutijih ljudi u oblasti fizičke pripreme, te Nebojša Miličić trener u mlađim kategorijama Reala i Atletika, a to će nam biti praksa i u budućnosti.

Damjanović je imao priliku da kao igrač vidi modele rada u raznim zemljama i klubovima, tako da zna šta je bitno.

– Saradnja sa osnovnim školama, je nastavak promocije škole FK Voždovac i akcenat promocije zdravog razvoja, ali i uspeha same omladinske škole FK Voždovac.

Na kraju je govorio o italijanskom kampu koji će se i ove godine održati na “krovu”.

– Kamp Voždovca, već sad postaje tradicionalno jako lepo dešavanje na krovu i na to sam jako ponosan, jer evo stiže već druga godina kako se održava – zaključuje Damjanović.

IZVOR: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:671714-Damjanovic-Akcenat-kod-dece-je-na-vaspitanju-u-sportskom-duhu-i-postovanju-dece-prema-kolegama

Ostavite komentar