Н1 – Званично: Бисер Вождовца од лета у Вотфорду

Званично: Бисер Вождовца од лета у Вотфорду

Млади фудбалер Вождовца Филип Ступаревић је постао званично играч енглеског премијерлигаша Вотфорда, али ће у београдском клубу остати до краја актуелне сезоне.

Филип Ступаревић је са Вотфордом потписао четворогодишњи уговор, али ће остати у редовима Вождовца на позајмици до краја актуелне сезоне. Ступаревић има 18 година, а за Вождовац је одиграо укупно 57 мечева на којима је постигао шест голова.

“Све се јако брзо догодило, али сам пресрећан. И даље памтим деби у дресу Вождовца као најмлађи играч и голове највећим ривалима, боравак у клубу је био заиста непроцењиво искуство. Желео бих да истакнем велику захвалност својој породици на подршци, као и Фудбалском Kлубу Вождовац, који и сам функционише као једна породица. Такође, захвалност дугујем свима у клубу који су радили заједно са мном на мом напретку, почевши од тренера и Директора омладинске школе, као и Директора клуба”, рекао је Ступаревић.

“Овај трансфер нам даје подстрек и потврду да је рад у клубу, како у млађим категоријама, тако и у првом тиму, озбиљан и да може доносити резултате. Озбиљан приступ се исплатио, те можемо рећи да имамо спреман вишегодишњи план по питању рада првог тима, са посебним акцентом на рад омладинске школе и на томе ћемо градити будућност клуба. Још једном се захваљујем свим у клубу, ово је наш заједнички успех”, казао је спортски директор Вождовца Горан Гркнић.

Ступаревић је каријеру почео у Раду одакле је прешао у омладински погон Вождовца. Рођен је 2000. године, а већ је 2016. године дебитовао за Вождовац у Суперлиги. У сезони 2017/18. постигао је гол у победи “змајева” против Партизана 3:1. Овај млади нападач је за репрезентацију Србије узраста до 21 године одиграо један меч.

ИЗВОР: http://rs.n1info.com/Sport-Klub/Fudbal/a450320/Zvanicno-Biser-Vozdovca-od-leta-u-Votfordu.html

Оставите коментар