Н1: Столица: Да оправдамо поверење фудбалске јавности

После победе против актуелног шампиона Црвене звезде у прошлом колу, пред фудбалерима Вождовца је у суботу још један велики изазов и меч са Партизаном. Пред овај дуел тренер Змајева Илија Столица каже да од својих играча очекује да и у овом дуелу прикажу добру игру и жељу за победом.

“Очекује нас квалитетна фудбалска представа јер је пред нама сусрет са екипом која има шампионске амбиције. Излазимо из утакмице у којој смо показали висок квалитет и у којој смо показали да можемо да се меримо са сваком екипом у Суперлиги и очекујемо да искористимо добру атмосферу након победе против шампионом у свим утакмицама које нас очекују до краја сезоне”, рекао је Илија Столица.

Вождовац не одустаје од свог циља, а то је излазак у Европу.

“Амбиције које имамо од почетка плеј офа су и даље реалне. Познајемо екипу Партизана, сјајан тим, са сјајном серијом резултата, феноменално вођен од стране Марка Николића. Оно што ја очекујем је да моји играчи одиграју добар меч и да нам та добра игра донесе и добар резултат”, каже Столица.

Вождовац никада није успео да победи Партизан, али то није нешто на шта се на Kрову посебно осврћу.

“Свака је традиција ту да би била срушена или, ако је позитивна, да буде потврђена. Ми немамо повољну традицију са Партизаном и сигурно да ћемо имати мотив да у овој утакмици покажемо да то можемо да променимо.Оно што не смемо ни једног тренутка да заборавимо је квалитет противника. Међутим, за нас ће то бити само додатни мотив. Ми ћемо изаћи на терен са амбицијом да победимо, али оно што је драж фудбалске игре јесте да он није довољно предвидив. Није много људи очекивало нашу победу ни на прошлој утакмици, па су сви били, да тако кажем, фудбалски позитивни изненађени.Ја се надам да ће људи бити позитивно фудбалски изненађени и оним што ће Вождовац приказати у суботу. На нама је да оправдамо поверење које смо добили од целокупне фудбалске јавности”, каже Столица.

Партизан ће Вождовац дочекати пред празним трибинама, а Столица сматра да то за његов тим може бити и добро, али не мора да буде тако јер је “тужан сваки дан када игра;и иyлаyе на терен да играју фудбал пред празним трибинама”.

Змајеви на дуел са Партизаном иду без Kрасића који је суспендован због жутих картона и Асанија који је повређен већ дуже време.

“Позитивно је што нам се враћају остали играчи. Враћају се четворица фудбалера који су били суспендовани за меч против Црвене звезде тако да ћемо имати играче који су се на један начин освежили и, оно што је за мене јако важно, мислим да емотивно нису испражњени већ су мотивисани за меч који следи”, поручио је Столица.

Партизан и Вождовац одиграће свој меч у суботу са почетком у 17 часова.

ИЗВОР: http://rs.n1info.com/a248257/Sport-Klub/Fudbal/Stolica-Da-opravdamo-poverenje-fudbalske-javnosti.html

Оставите коментар