МОНДО – „Змајеви“ и даље сањају о Европи

„Змајеви“ и даље сањају о Европи

Вождовац у 29. колу Суперлиге гостују на Бањици. Домаћин жели бодове спаса, а „змајеви“ да се боре за Европу.

Тренер Вождовца Милош Веселиновић оценио је да је његова екипа вредно и напорно тренирала током двонедељне паузе у Суперлиги Србије, као и да у предстојећу утакмицу против Рада улази са жељом да прекине серију лоших резултата у гостима.

„Ова утакмица је за нас врло битна јер на три гостовања нисмо успевали да направимо добар резултат, а са друге стране смо имали добре резултате код куће. Ето прилике да прекинемо серију негативних резултата и да покушамо да направимо добар резултат на гостујућим теренима“, рекао је Веселиновић.

Фудбалери Вождовца ће у петак гостовати Раду у првој утакмици 29. кола Суперлиге Србије.

„Екипа Рада је значајно подигла форму у другом делу првенства и наравно у ових последњих неколико кола. Долазак тренера (Зорана) Милинковића је позитивно утицао, десили су се позитивни помаци у игри. Гледали смо њихове утакмице и сматрам да нас чека један врло мотивисан противник који се не налази у доброј позицији на табели и далеко су од решавања питања опстанка. Тако да ће играти са пуно мотива и жара утакмицу против нас. Мислим да је то детаљ у ком не бисмо смели да будемо у неком подређеном положају, већ мислим да наш ниво мотивације, жеље и решености који имамо, доноси нам веће шансе да направимо добар резултат“, рекао је Веселиновић.

Играчки кадар је у пуном саставу, осим капитена Милоша Павловића који има суспензију због картона.

„Хендикеп је играње без капитена, јер његово искуство доста значи екипи, међутим, желимо да победимо сваку утакмицу и да одиграмо најбоље могуће, али да искористимо овај период за афирмацију млађих играча, јер знамо да је Вождовац у овом прелазном року показао да су његови играчи интерсантни европским клубовима. Морамо радити на томе да се тај прелазни рок, понови и на лето“, додао је Веселиновић.

Вождовац је шести на табели Супер лиге са 43 бода, док је Рад 15. са 21.

Утакмица између Рада и Вождовца игра се у петак од 17.00 на стадиону Kраљ Петар први.

ИЗВОР: http://mondo.rs/a1092684/Sport/Fudbal/Rad-Vozdovac-29.-kolo.html

Оставите коментар