MONDO – „Zajedno za život“ na dresu Voždovca

01/08/2018U MEDIJIMA

„Zajedno za život“ na dresu Voždovca

Beogradski klub je za prvenstveni meč protiv Crvene zvezde ustupio deo svog dresa agilnoj humanitarnoj organizaciji.

Ekipa Voždovca u subotu će u derbiju 3. kola Superlige Srbije ugostiti Crvenu zvezdu, a fudbaleri „zmajeva“ će tom prilikom igrati u specijalno dizajniranim dresovima, koji nose jaku poruku i pomeraju granice fudbala.

Fudbaleri Voždovca na rukavima će nositi logo humanitarne organizacije „Zajedno za život“, čime će doprineti širenju svesti o tome koliko je naša pomoć neophodna, kako deci koja se leče, tako i njihovim porodicama, koje tokom lečenja prolaze kroz teške trenutke.

U saopštenju organizacije „Zajedno za život“ navodi se da je ovo jedinstven potez jednog fudbalskog kluba iz Srbije.

„FK Voždovac će postati prvi tim iz našeg regiona koji je donacijom prostora na svom dresu jednoj humanitarnoj organizaciji, pokušao da na inovativan način skrene pažnju javnosti na bitne teme koje nas okružuju i priključi se borbi za zdravlje najmlađih i njihovo lečenje“.

Direktor Voždovca Goran Grkinić poručio je da taj klub želi da vrati fudbal svojim osnovnim vrednostima.

„Želimo da pored osnovne fudbalske misije uvek imamo i društveno odgovorne akcije. Ovo je naš način da još jednom pružimo podršku organizaciji ‘Zajedno za život’ i da zaista pomeramo granice fudbala i humanosti“.

Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava, koje jesu glavni cilj, „Zajedno za život“ pomaže roditeljima bolesne dece, između ostalog, prevođenjem dokumentacije i traženjem smeštaja u inostranstvu dok traje lečenje.

„Presrećan sam što opet koristimo fudbal na najbolji način, tako što kod ljudi podižemo svest o borbi za pomoć oboleloj deci, koja uvek traje, a u kojoj svako može da učestvuje na svoj način. FK Voždovac je, kao i uvek, odgovorio pozitivno na naš poziv i pokazao da je jedan od zaista najodgovornijih sportskih kolektiva u zemlji“, rekao je osnivač „Zajedno za život“ Jovan Simić.

Meč Voždovac – Zvezda igra se u subotu od 19 časova, na krovu šoping centra „Stadion“.

Izvor: http://mondo.rs/a1122492/Sport/Fudbal/Logo-Zajedno-za-zivot-na-dresu-FK-Vozdovac-u-mecu-protiv-FK-Crvena-zvezda.html

 

Ostavite komentar