МОНДО – ВОЖДОВАЦ: Продаја Ступаревића и улазак у плеј-оф

ВОЖДОВАЦ: Продаја Ступаревића и улазак у плеј-оф

Фудбалери Вождовца почели припреме за наставак суперлигашке сезоне. Циљ – улазак у плеј-оф. На прозивци и Филип Ступаревић, који је јуче продат енглеском премијерлигашу Вотфорду.

Дан након што је објављен сензационалан трансфер таентованог 18-годишњака Филипа Ступаревића у енглески Вотфорд, фудбалери Вождовца јавили су се свом шефу Драгану Аничићу на почетку припрема за наставак суперлигашке сезоне.

Аничић је одмах својим играчима објавио циљ: улазак у плеј-оф.

“Планирамо да се боримо за место у плеј-офу, то је оно што овај клуб заслужује. Играчима сам пожелео добро здравље, и пренео жељу да однос према клубу и обавезама дигнемо на максималан ниво. Са појачањима која планирамо да доведемо променићемо крвну слику екипе и надам се у наставак сезоне ући са новим еланом и високим амбицијама. Вождовац ће опет бити препознатљив клуб по својој игри”, рекао је тренер Вождовца.

Јавила су му се 23 играча, међу којима и поменути Ступаревић (који има опцију да остане у Вождовцу на шестомесечној позајмици). На прозивци и новајлија, искусни нападач Предраг Сикимић (36), некадашњи играч Црвене звезде, Рада, Војводине… који је у претходном периоду играо у казахстанској лиги.

Голмани: Марко Илић, Марко Kнежевић, Михајло Kараџић;

Играчи: Бљан Kовачевић, Срђан Пуртић, Милош Михајлов, Марко Јовановић, Милош Павловић, Јован Нишић, Никола Ћирковић, Борко Дуроњић, Ален Машовић, Лазар Зличић, Андрија Луковић, Никола Микић, Игор Максимовић, Филип Ступаревић, Василије Јањић, Зоран Милутиновић, Предраг Сикимић, као и играчи прикључени из омладинског погона – Стефан Тешић (2001.), Новак Вуковић (2001.), Растко Ђорђевић (2001.) и Драган Стоисављевић (2003.).

Спортски директор Горан Гркинић истакао је да је клуб на добром путу и да доказује да системским радом долази до резултата, што је показао и трансфер суперталентованог Филипа Ступаревића у енглески Вотфорд.

“Сви знате да смо имали јесен која не задовољава апетите клуба какав је Вождовац. Једноставно је дошло до природног пада у игри након неколико добрих сезона, али у наредном периоду трудићемо се да се вратимо на место које заслужујемо. Доста играча је напустило Вождовац, а у договору са шефом стручног штаба, фокус је на довођењу левог бека, агилног задњег везног играча, као и квалитетног крила. Већ нас је појачао искусни Предраг Сикимић са којим ћемо у нападу бити много опаснији. Желео бих да истакнем понос у клубу због позивања Андрије Луковића у А селекцију репрезентације Србије”, рекао је Гркинић.

Вождовац је представио још једну новост – новог директора маркетинга Јована Симића, јавности познатог по организовању многих спортских догађаја са хуманитарним карактером.

“Примаран циљ је да приближимо клуб још више навијачима, али и навијаче клубу и да се тај однос рефлектује кроз посету на трибинама. Вождовац ће бити клуб који ће на модеран начин комуницирати са јавношћу и пренећемо све трендове који су у току у светском фудбалу код нас и тако померити границе и поставити нове стандарде”, најавио је Симић.

Вождовац ће прву фазу припрема обавити у Београду, и у главном граду одиграти и две пријатељске утакмице које су заказане за 23. и 26. јануар.

После тога “змајеви” одлазе у Анталију у којој ће боравити од 27. јануара до 8. фебруара и у којој су већ заказана четири контролна меча са иностраним екипама: пољским Лехом (30. јануар), данским Сондерјиском (2. фебруар), јапанском екипом Шонан Белмаре (4. фебруар), корејским Похангом Стилерсом (6. фебруар).

Пролећни део шампионата Вождовац почиње 16. фебруара када на свом терену дочекује екипу Напретка из Kрушевца.

Вождовац је први део првенствене сезоне завршио на 11. месту са 19 бодова, девет мање од позиције која води у плеј-оф.

ИЗВОР: http://mondo.rs/a1158137/Sport/Fudbal/Vozdovac-pocetak-priprema.html

Оставите коментар