MONDO – Voždovac predstavio trenera: Izašli smo iz klišea

21/12/2017U MEDIJIMA

Voždovac predstavio trenera: Izašli smo iz klišea

„Zmajevi“ i formalno promovisali Miloša Veselinovića u novog šefa stručnog štaba.

Ilija Stolica je otišao lepo, uz obostrane emotivne poruke, a na njegovo mesto seo je novi trener Voždovca, Miloš Veselinović.

Mladi, ali već afirmisani stručnjak i formalno je u sredu postao trener ekipe iz Zaplanjske ulice, preuzevši tu dužnost na konferenciji za novinare, u prisustvu klupskih funkcionera.

Novi šef struke Voždovčana slikao se sa klupskim šalom, u prisustvu generalnog direktora Miloša Grkinića, koji je obraćanje počeo rečima zahvalnosti upućenim Iliji Stolici.

„Napravio je fenomenalne stvari i odlične rezultate. Odličan momak i odličan trener. Znamo da će u budućnosti napraviti velike stvari i njemu su vrata Fudbalskog kluba Voždovac zauvek otvorena“, rekao je operativac „zmajeva“.

On je dodao i da je Stoličina ostavka iznenadila sve u klubu, ali da su i znali da će u jednom trenutku morati da razmisle i o njegovom nasledniku.

„Znali smo da posle Stolice mora doći trener koji je perspektivan, mlad i pun energije. Automatski smo se odlučili za Miloša Veselinovića. Savršeno se uklapa u filozofiju FK Voždovac i našu politiku. Malo smo izašli iz tog klišea, jer je Miloš već dokazan na našim prostorima. Zahvaljujem mu se takođe što je pored velikog broja ponuda izabrao naš klub. Znam da ćemo sa njim imati dobre rezultate i da ćemo igrati lep fudbal i naravno poželeo bih mu svu sreću i uspeh“, dodao je Grkinić.

Veselinović je rekao u Radničkom iz Obrenovca, gde su se afirmisali Radosav Petrović i Filip Đuričić, a potom je napravio odličan rezultat u Inđiji, Radniku i Javoru. Uz to, bio je i u grčkom PAOK-u.

Mladi trener je rekao da je već u prvih nekoliko radnih sati uvideo da je izabrao zdrav klub.

„Voždovac je stabilan klub koji je opravdao moja očekivanja što se tiče organizovanosti i funkcionisanja kluba. To mi je bio prvi kriterijum. Drugi kriterijum mi je da ljudi u klubu i svi mi u klubu delimo istu filozofiju i iste vrednosti. Treći kriterijum i ne manje važan je taj da je pre mene u klubu radio jako dobar trener. Imao sam prilike da gledam utakmice Voždovca i da vidim da je igra tog tima na izuzetno visokom nivou. Biće mi čast i zadovoljstvo da tu igru pokušam da popravim, unapredi i da zadžrim one stvari koje su dobre“, dodao je Veselinović.

Voždovac i Veselinović potpisali su ugovor na 18 meseci, sa željom da se ta saradnja nastavi na duži period. Takođe, objavljen je i plan priprema „zmajeva“.

30.januar Polazak za Antaliju
1. februar Voždovac – Zaglebje Lubin (Poljska)
4. februar Voždovac – Zenit Sankt Petersburg (Rusija)
8. februar Voždovac – Zorja (Ukrajina)

IZVOR: http://mondo.rs/a1066406/Sport/Fudbal/Milos-Veselinovic-novi-trener-FK-Vozdovac.html

Ostavite komentar