МОНДО: ВОЖДОВАЦ О СТРАНЦИМА – ДА БУДЕМО СРПСКИ БИЛБАО!

Београдски суперлигаш има жељу да свој концепт заснује искључиво на домаћим играчима. „Да играју наша деца, пре него странци који не праве разлику“.

Одлука Фудбалског савеза Србије да следеће сезоне смањи број дозвољених странаца у протоколу наишла је на искрено одобравање и у Фудбалском клубу Вождовац.

После Партизана, Спартака, Чукаричког и Војводине, одредба према којој ће само четворица иностраних играча смети на терен у такмичарској 2017/18 свидела се и представницима суперлигаша из београдске Заплањске улице, јер је потпуно у складу са њиховом политиком.

Вождовац је јединствен у Суперлиги по томе што нема странца у тиму!

„У потпуности се слажемо са одлуком господина Славише Кокезе и као клуб имамо опредељење да првенствено форсирамо нашу децу која су поникла у нашем клубу. Да играју наша деца, пре него странци који не могу да направе разлику на терену“, поручио је у уторак генерални директор Вождовца Горан Гркинић.

Оперативац „змајева“ рекао је да из личног интернационалног искуства, стеченог у Португалу, на Кипру и у Мађарској, добро зна да се од играча из иностранства тражи да буде много бољи од домаћег играча.

У случају Вождовца, таква ситуација не постоји, јер је концепт тог клуба заснован искључиво на домаћим фудбалерима.

„У нашем првом тиму сви играчи имају српски пасош, укључујући и Немању Николића и младог Рачића. Наша визија је да форсирамо децу из своје омладинске школе и тако ће бити и убудуће. На неки начин хоћемо да будемо српски Атлетик Билбао, односно да будемо препознатљиви по играчима који су поникли у тој регији“, додао је Гркинић.

ИЗВОР: http://mondo.rs/a992799/Sport/Fudbal/Vozdovac-kao-srpski-Atletik-Bilbao.html

Оставите коментар