MONDO: VOŽDOVAC O STRANCIMA – DA BUDEMO SRPSKI BILBAO!

21/03/2017U MEDIJIMA

Beogradski superligaš ima želju da svoj koncept zasnuje isključivo na domaćim igračima. „Da igraju naša deca, pre nego stranci koji ne prave razliku“.

Odluka Fudbalskog saveza Srbije da sledeće sezone smanji broj dozvoljenih stranaca u protokolu naišla je na iskreno odobravanje i u Fudbalskom klubu Voždovac.

Posle Partizana, Spartaka, Čukaričkog i Vojvodine, odredba prema kojoj će samo četvorica inostranih igrača smeti na teren u takmičarskoj 2017/18 svidela se i predstavnicima superligaša iz beogradske Zaplanjske ulice, jer je potpuno u skladu sa njihovom politikom.

Voždovac je jedinstven u Superligi po tome što nema stranca u timu!

„U potpunosti se slažemo sa odlukom gospodina Slaviše Kokeze i kao klub imamo opredeljenje da prvenstveno forsiramo našu decu koja su ponikla u našem klubu. Da igraju naša deca, pre nego stranci koji ne mogu da naprave razliku na terenu“, poručio je u utorak generalni direktor Voždovca Goran Grkinić.

Operativac „zmajeva“ rekao je da iz ličnog internacionalnog iskustva, stečenog u Portugalu, na Kipru i u Mađarskoj, dobro zna da se od igrača iz inostranstva traži da bude mnogo bolji od domaćeg igrača.

U slučaju Voždovca, takva situacija ne postoji, jer je koncept tog kluba zasnovan isključivo na domaćim fudbalerima.

„U našem prvom timu svi igrači imaju srpski pasoš, uključujući i Nemanju Nikolića i mladog Račića. Naša vizija je da forsiramo decu iz svoje omladinske škole i tako će biti i ubuduće. Na neki način hoćemo da budemo srpski Atletik Bilbao, odnosno da budemo prepoznatljivi po igračima koji su ponikli u toj regiji“, dodao je Grkinić.

IZVOR: http://mondo.rs/a992799/Sport/Fudbal/Vozdovac-kao-srpski-Atletik-Bilbao.html

Ostavite komentar