Mondo – Ilija Stolica: Poštovanje fudbalerima Borca za ONO

24/11/2017U MEDIJIMA

Ilija Stolica: Poštovanje fudbalerima Borca za ONO

Trener Voždovca se pred meč sa čačanskim Borcem u Superligi izuzetno pohvalno izrazio o „zebrama“ i njihovom protestu u Subotici.

Solidarnost!

Reč koja „ne stanuje“ često u našem društvu, pa tako ni u sportu, fudbalu.

Međutim, ima i svetlih primera. Takav je trener Voždovca Ilija Stolica koji je pred utakmicu sa Borcem u Čačku u 18. kolu Prvenstva Srbije u petak, 24. novembra.

Na konferenciji za novinare „na krovu“, Stolica je izrekao niz pohvala za čačanski Borac i kolegu Igora Spasića i poručio da im pruža podršku za ono što su pokazali u Subotici.

Poznato je da su fudbaleri Borca, iznervirani sudijskim odlukama u meču protiv Spartaka, posedali na travu terena u Subotici, okrenuvši leđa centru. Taj protest trajao je nekoliko minuta.

„Ekipa Borca je zavredila poštovanje ne samo zbog igara koje pruža. Znam kakve su probleme imali u pripremnom periodu i znam da će, kako vreme bude odmicalo, oni praviti sve bolje rezultate, samo je pitanje trenutka da počnu da ostvaruju pobede na terenu. Naravno, voleo bih da to bude posle utakmice sa nama“, rekao je Stolica i nastavio:

„Moram da naglasim da imamo ne samo veliko poštovanje prema igri Borca, nego i ogromno poštovanje za ono što su pokazali i van igre. Ono što se njima dešavalo i što se desilo na poslednjoj utakmici treba da bude znak i upozorenje za sve nas. Imaju moju veliku podršku i velike simpatije, jer su pokazali da je reč o ekipi koja ima stav i karakter u mnogo kompleksnim situacijama po igrače i po trenere u našoj ligi“.

On je poželeo ekipi Borca da se okrene terenu i fokusira samo na igru i poručio:

„Dolazi vam ekipa koja će probati sa vama da se nadigrava na pravi, fudbalski način. Pozivam publiku da dođe na stadion u Čačku i podrži obe ekipe“.

Borac se prethodnih dana suočavao i sa štrajkom fudbalera zbog neizmirenih obaveza, a trener Igor Spasić kaže da njegova ekipa treba da se „izdigne iznad specifične situacije u kojoj se nalazi“.

Dosta smo razgovarali i jednostavno maksimalnim profesionalizmom moramo prevazići probleme kojih nije malo. U delikatnom trenutku nam u goste stiže jak protivnik, koga predvodi izuzetan čovek i stručnjak. Poznajući ga dosta dobro, nisam iznenađen što se nalaze pri vrhu tabele, jer su po svemu prikazanom i zaslužili to mesto. Očekuje nas mnogo teška utakmica iz više razloga. Već sam rekao trenutak u kojem se nalazimo, zatim objektivna snaga rivala, ali i dosta teška kadrovska situacija. Zbog crvenih kartona u timu sigurno neće biti Jovanović i Dupovac, dok Knežević ima problema sa starom povredom. U tim se posle odrađene suspenzije vraća Kostić. Jednostavno jedanaest igrača koje izvedemo na teren su najbolje što Borac ima u ovom trenutku. Svi oni moraju dati svoj maksimum, ispoštovati dogovor iz svlačionice i onda se možemo nadati rezultatu koji bi bio povoljan za nas. Verujem da će i čačanska publika prepoznati ozbiljnost ovog trenutka i pružiti podršku sa tribina. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u duelu sa protivnikom koji zaslužuje maksimalan respekt“, rekao je Igor Spasić.

Utakmica Borac – Voždovac biće odigrana u petak, 24. novembra od 17 časova, uz direktan prenos TV Arena sport 1.

Borac je poslednji na tabeli sa samo 10 bodova, dok je Voždovac četvrti sa 31 bodom.

izvor: http://mondo.rs/a1059302/Sport/Fudbal/Borac-Vozdovac-Ilija-Stolica.html

Ostavite komentar