MOCART – Još jedan iz Superlige: I Aleksandar Filipović pozvan u reprezentaciju

13/11/2017U MEDIJIMA

 

Izgleda da se u Superligi ne igra tako loš fudbal kao što ponekad smatramo. Ili bar tako misli Mladen Krstajić, koji je naknadno spisak A reprezentativaca proširio za još dva imena. Prvo je Đorđe Ivanović iz Spartak Ždrepčeve krvi, a drugo Aleksandar Filipović iz Voždovca.

Doskorašnji mladi reprezentativac – uspešno pokriva sve pozicije u odbrani – dobio je poziv vršioca selektorske dužnosti da se pridruži državnom timu na završnici turneje po Dalekom istoku. I on, poput Ivanovića, danas kreće na iscrpljujući put do Busana, gde naša selekcija u utorak igra protiv domaće Južne Koreje.

Filipović će 20. decembra napuniti 23 godine i imao je prirodan put do dresa A reprezentacije, bio je član kadetske, omladinske i mlade selekcije, s kojom je letos učestvovao na Prvenstvu Evrope u Poljskoj. Ove sezone skupio je 15 utakmica u Superligi noseći dres Voždovca.
„Aleksandar Filipović je bio član mlade selekcije Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Litvaniji, a čiji su članovi bili i Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić, Predrag Rajković, Miloš Veljković i Mijat Gaćinović. Tako da će članovi zlatne generacije ponovo biti na okupu i nadamo se ponovo napadati najviša postolja“, stoji na sajtu Zamjeva koji su i objavili ovu vest.

Na ovaj način povećan je broj superligaških fudbalera na azijskoj turneji Orlova, sad ih je pet. To su: Vladimir Stojković (Partizan), Nenad Krstičić, Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Đorđe Ivanović (Spartak) i Aleksandar Filipović (Voždovac).

IZVOR: http://www.mozzartsport.com/vesti/jos-jedan-iz-superlige-i-aleksandar-filipovic-pozvan-u-reprezenatciju/184579

Ostavite komentar