MOCART – Gotovo: Veselinović 18 meseci trener Voždovca

19/12/2017U MEDIJIMA

Gotovo: Veselinović 18 meseci trener Voždovca

Sutra promocija na krovu tržnog centra

Sa reči ekspresno na dela. Predsednik Voždovca Marko Zdravković i Miloš Veselinović utanačili su jutros i poslednje detalje saradnje, pa je ostalo samo još da 38-godišnji trener potpiše ugovor i zvanično preuzme funkciju šefa stručnog štaba Zmajeva. Ugovor će biti potpisan na 18 meseci, odnosno do kraja sledeće sezone.
„Miloš jebio naša jedina opcija kada je Ilija Stolica otišao iz kluba. I da je letos, kada je postojala ta mogućnost, Stolica otišao u Partizan Veselinović bi bio trener Voždovca. Sad se namestilo. Odmah nam je njegovo ime bilo u glavi. Perspektivan, mlad, a već dokazan stručnjak. Nastaviće niz takvih u Voždovcu. Izuzetno nam je drago što je i on izabrao nas, iako znam da je imao ponude drugih klubova“, ponosno za MOZZART Sport komentariše sportski direktor Voždovca Goran Grkinić.

Cilj ostaje isti – plasman u Evropu. Iako je Stolica i napustio Voždovac – a možda i ceo srpski fudbal? – baš zato što je osetio da Zmajevima neće biti dozvoljeno da se domognu izlaska na međunarodnu scenu.
„Mi ćemo učiniti sve što je do nas. Prevashodni cilj na je plej-of, ono što smo jesenas pokazal daje nam za pravo da se nadamo Evropi. Napredujemo iz dana u dan i videćemo kako će se situacija razvijati. Sve što je do terena – mi ćemo da uradimo“, kaže Grkinić.

A kako će Voždovac izgledati na terenu na proleće? Jer svi znamo da je praktično nemoguće u srpskim uslovima sačuvati kompletan tim, posebno posle polusezone kakvu je imao Voždovac.
„Zavisiće pre svega od odlazaka, a za sada ima dosta interesovanja, ne još i konkretnih ponuda, ali ih očekujemo. A onda ćemo sesti i sa novim šefom videti koje su to pozicije na kojima smo deficitarni i šta treba da dovedemo“, odgovara Grkinić.

Interesovanja ima za mnoge igrače. Počevši od Aleksandra Filipovića, Marka Putinčanina, Saše Ivkovića. Za sada je najtraktivniji Dejan Georgijević, koga motre Leh iz Poznanja, Vidoeton Marka Nikolića, pa i dva portugalska kluba – Vitorija Gimaraeš i Portimonense.

Ostavite komentar