KURIR – PET SUPERLIGAŠA MOŽE U EVROPU: Evo koji klubovi su dobili UEFA licencu pored Crvene zvezde i Partizana

23/04/2018U MEDIJIMA

PET SUPERLIGAŠA MOŽE U EVROPU: Evo koji klubovi su dobili UEFA licencu pored Crvene zvezde i Partizana

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licencu za igranje evropskih takmičenja za pet superligaša.

Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak i Voždovac su ispunili kriterijume za dobijanje prvostepene licence za takmičenja u organizaciji UEFA.

Komisija je u obzir uzimala sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske faktore, a dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata.

Za evrolicencu se prijavilo devet klubova, a za takmičenje u Superligi je pristigla 21 prijava. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su za sada Javor Matis i Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Superligi.

IZVOR: https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3034699/pet-superligasa-moze-u-evropu-evo-koji-klubovi-su-dobili-licencu-pored-crvene-zvezde-i-partizana

Ostavite komentar