INFORMER – EVROLICENCE ZA 5 SUPERLIGAŠA! Evo koji klubovi mogu u Evropu!

24/04/2018U MEDIJIMA

EVROLICENCE ZA 5 SUPERLIGAŠA! Evo koji klubovi mogu u Evropu!

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 i dodelila evrolicence

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o., FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Inače, razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Superligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su FK Javor-Matis i FK Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi.

IZVOR: http://informer.rs/sport/fudbal/378117/evrolicence-za-5-superligasa-evo-koji-klubovi-mogu-u-evropu

Ostavite komentar