Hrabri Voždovac poražen od moskovskog Spartaka

02/07/2017U MEDIJIMA

Furiozan početak i kraj bitke u Austriji, Moskovljanima su bili dovoljni da sruše Zmajeve, ali nikako da ih obeshrabri!

Voždovac – Spartak (Moskva) 2:3
Strelci: Zec u 17. i Dražić u 42. za Voždovac, a Ze Luis u 4, Adriano u 12. i Ananidze u 85. minutu za Spartak.
Sportska centar Vilah, Austrija. Crveni kartoni: Marko Gajić (Voždovac) i Ze Luis (Spartak) u 79. minutu.
VOŽDOVAC: Popović, Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Blagojević, Pavlović, Ješić, Petrović, Duronjić, Dražić, Zec. Igrali su još: Milošević, Gajić, Ćirković, Stuparević, Srećković, Mašović, Račić, Bigović.
SPARTAK: Rebrov, Ešćenko, Boketi, Šćerbakov, Tigiev, Fernando, Popov, Bakaev, Promes, Ze Luis, Luis Adriano. Igrali su još: Selihov, Taski, Mamin, Šanbiev, Lentev, Samsonov, Ananidze, Davidov, Sambu.
 

Tokom celog meča, izabranici Ilije Stolice ravnopravno su se borili sa ruskim šampionom, o čemu na kraju krajeva svedoči i rezultat – 2:3!

Do vođstva, Spartak je došao već u 4. minutu, kada se Ze Luis nakon kornera najbolje snašao na prvoj stativi i rutinski zatresao Popovićevu mrežu, a na žalost Voždovčana, ona se tresla i osam minuta kasnije. Trenutak dekoncentracije u odbrani, Adriano je kaznio surovo – 0:2!

Šok, međutim, nije sputao superligaša sa Dušanovca. Naprotiv, usledio je ekspresan odgovor! Ješić je odlično izveo udarac iz ugla, a Đuro Zec u nastavku zahvatio loptu i poslao je pod prečku nemoćnog Rebrova.

U nastavku poluvremena, Zec je mogao da donese i izjednačenje, blizu tome je nakon Duronjićeve povratne bio i Petrović, da bi u 42. minutu uspešan bio sjajni Stefan Dražić!

Kratkim driblingom, prvi strelac Zmajeva stvorio je sebi dovoljno prostora da iz gotovo mrtvog ugla, sa pet metara, uputi udarac kojim je potpuno iznenadio čuvara – loptu mu je proturio kroz noge, za 2:2.

Iako je Spartak u nastavak ušao ofanzivnije, Voždovac je preko istih igrača nastavio da šalje konkretnije pretnje, ali je završnica pripala Rusima.

Pet minuta pre kraja, udarcem sa 15 metara, konačnih 2:3 postavio je Ananidze. Vredi dodati i da su nešto ranije, zbog međusobnog sukoba, iz igre isključeni Marko Gajić i Ze Luis.

IZVOR: http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/50130/hrabri-vozdovac-porazen-od-moskovskog-spartaka

Ostavite komentar