HOTSPORT – FLEŠ SA KORVA: Voždovac spreman za Napredak (VIDEO)

19/04/2018U MEDIJIMA

FLEŠ SA KORVA: Voždovac spreman za Napredak (VIDEO)

Zmajevi u narednom kolu dočekuju ekipu Napretka iz Kruševca. Meč će se odigrati u petak u 18 časova.

Za manje od dva meseca ovo će biti još jedan duel dva ista rivala, ovaj put će se vodeti borba u okviru plej ofa.

Miloš Veselinović, šef stručnog štaba Zmajeva i golgeter Voždovca Andrija Luković su izneli svoja očekivanja pred susret.

– Utakmica koja nam dolazi, biće još neizvesnija nego prethodna. Napredak je podigao formu i igraju bolje nego u periodu kada smo se prvi put proletos sastali. Kod nas je situacija takođe bolja, uspeli smo neke stvari da unapredimo, te mislim da će ovaj meč biti interesantniji i bolji, sa više fudbala i sa više ritma. Ne znam da li će biti više golova, prošli put ih je bilo pet, ali optimistično ulazimo u meč – jasan je Veselinović.

– Ponavljam, Napredak je podigao formu. U poslednjih nekoliko utakmica igraju dobro, a i izuzetno ih cenim. Imaju mnogo dobre pojedince, ali i jednog od najboljih trenera na našim prostorima, iskusnog Kosanovića. Sigurno nas očekuje jedna dobra utakmica. Plej of mečevi su za uživanje, hoćemo da se prikažemo i predstavimo ponovo u dobrom svetlu – istakao je šef struke Voždovca.

– Očekuje nas treći put u ovoj sezoni utakmica protiv Napretka. Nije lako pobediti tri puta istog rivala u jednoj sezoni. Međutim, mi verujemo u sebe i nadamo se da ćemo doći do još jedne pobede. Ulazimo u mikro ciklus od dve utakmice kod kuće u pet dana i cilj nam je da iz te dve utakmice uzmemo šest bodova – optimista je i Andrija Luković.

Andrija zna i šta može da bude prevaga u ovom meču: “Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače u petak da dođu na krov i da nam budu vetar u leđa i da se zajedno radujemo u petak popodne.”

Usledilo je pitanje za šefa stručnog štaba kada je stanje kadra u pitanju:

– Mi smo napravili nekoliko promena i u prethodnoj utakmici, te je debitovao Mihajlo Jovanović. Očekujemo i u narednim utakmicama da će biti tih promena, Voždovac ima 23 igrača koji su prilično ujednačenog kvaliteta.

– U nekom prethodnom periodu smo napravili ekipu od 13 – 14 igrača, jedna grupa igrača je imala manju minutažu, ali nije nezasluženo, moram da istaknem da i ti igrači koji nisu igrali imaju mnogo dobar kvalitet. Međutim, problem je što svaku utakmicu odigra 13 do 14 igrača i imate problem da toliki broj igrača i bude aktivan u rotaciji. Ja ne rotiram mnogo, ali plej of je prilika da proverimo sve snage. Momci su dobro trenirali, velika većina njih je zaslužila da dobije šansu i da odigra neku od sledećih utakmica. Upravo naredna je prilika da igrači koji nisu imali veću minutažu dobiju šansu da igraju.

– Gajić je povređen od utakmice sa Čukaričkim , zato nije igrao protiv Spartaka, sa njim situacija još uvek nije definisana. Možda će igrati u petak, videćemo posle današnjeg treninga kako će se osećati. U svakom slučaju imamo dovoljan broj igrača i ne moramo na silu ništa. Ako nije dovoljno spreman, neće biti u sastavu i neće biti problema – završio je Veselinović.

Ostavite komentar