БУТА СПОРТ – Вождовац започео припреме, познати ривали у Словенији

Вождовац започео припреме, познати ривали у Словенији

Фудбалери Вождовца су започели припреме за сезону 2017/18. Суперлигаш са Вождовца спремно креће у нове изазове. Пред Змајевима су две недеље тренирања у Београду, затим се екипа сели у Совењ Градец. У међувремену, заказано је 5 утакмица које ће Вождовац одиграти до почетка првог кола Суперлиге.

Медијима су се обратили генерални директор Горан Гркинић и шеф стручног штаба Бранко Војиновић. Затим су и поздравили играче и пожелили им срећу на почетку припрема.

“Kако ред налаже, желим да се захвалим доскорашњем чефу стручног штаба Милошу Веселиновићу на професионализму, на одличном раду у фудбалском клуб Вождовац. Један одличан човек, сјајан стручњак и пожелео бих му пуно среће у наставку каријере.” – започео је Горан Гркинић.

“Што се тиче нашег фудбалског клуба, пожелео бих добродошлицу Бранку Војиновићу. Човек за којег могу рећи да је војник Вождовца, да му је фудбалски клуб Вождовац друга кућа. У неколико мандата је био ту и као играч и као тренер и као шеф стручног штаба. Част нам је и задовољство што смо се определили за Бранка, јер је у овом тренутку најбоље решење за фудбалски клуб, добро познаје како фудбалски клуб функционише и како ми у фудбалском клубу размишљамо и сигурно што је најбитније, добро познаје играчки кадар нашег клуба и неће му бити потребно пуно времена за прилагођавање.” – истакао је генерални директор клуба

“Пожелео бих и шефу и свима нама пуно среће на почетку сезоне, али и да поновимо исте резултате као и прошле године. Циљ је плеј-оф, за све остале ствари ћемо се у ходу прилагођавати и видећемо како ће све то фунционисати.” – надовезао се Гркинић.

Бранко Војиновић се захвалио на лепим речима: “Вождовац је моја друга кућа, амбиција клуба су увек високе и да из године у годину овај клуб расте како организационо, тако и такмичарски. У наредном периоду који је пред нама, сви очекујемо да будемо за степеницу више пласирани, обавеза је поновити резултат из прошле године, али и афирмисати младе играче из наших редова.”

“Kључна реч у мом поимању ове игре је амбиција. Велика амбиција, доноси одговорност и дисциплину, а то су предуслови да би један тим растао и да би тим из тог квалитета изнедрио квалитетне појединце, који ће радити за добробит клуба. Овај се тим неће много променити у односу на прошлу годину, имао је једну изванредну сезону иза себе, надам се да ћемо и ове године то поновити, али и да ћемо отићи степеницу више. Играчки кадар познајем одлично. Са много играча сам већ сарађивао, тако да период који је обично проблематичан за сваког новог шефа, за мене неће бити, зато што познајем екипу, познајем средину и проблема адаптације за мене неће бити.” – нагласио је Војиновић.

Нови шеф је поменуо и план припрема: “Данас починемо са окупљанем,а у Београду смо до 27. јуна када идемо у Словењ Градец. Тамо ћемо бити до 09. јула, јер би лига требала да почне 21. јула. У склопу планираног припремног периода већ имамо заказаних пет утакмица, а једна од интересантнијих је утакмица са Kинеским Јамбиеном у Старој Пазови. Kлуб са којим је направљен споразум о сарадњи. Пријатељска утакмица ће и нама и њима доста значити.”

Уследило је и питање новинара око играчког погона: “Што се тиче играчког кадра, биће промена. Међутим, добра ствар је за сваког тренера који долази у нови клуб је да екипа већ има физиономију.” – закључио је Војиновић.

Пријатељске утакмице:

22.06. Вождовац – Јамбиен у СЦ Стара Пазова

29.06. Вождовац – Вац (Мађарска)

04.07. Вождовац – Полтава (Украјина)

07.07. Вождовац – Kршко

09.07. Вождовац – Ал Араби (Kатар)

 

ИЗВОР: http://www.butasport.rs/fudbal/vozdovac-zapoceo-pripreme-poznati-rivali-u-sloveniji/

Оставите коментар