BLIC – VOŽDOVAC OSTAO BEZ GOLGETERA Georgijević i zvanično pojačao Ferencvaroš

28/01/2018U MEDIJIMA

VOŽDOVAC OSTAO BEZ GOLGETERA Georgijević i zvanično pojačao Ferencvaroš

Najbolji strelac Voždovca Dejan Georgijević postao je novi član najtrofejnijeg i najpoznatijeg kluba iz Mađarske – Ferencvaroša.

Kolika je veličina kluba za koji je potpisao pokazuje i činjenica da je fudbalski tim deo Sportskog društva kome pripada još 15 sekcija i sve se nalaze u vrhu svojih liga. Ferencvaroš je osnovan još davne 1899. godine, igra na stadionu „Gropuama“ koji može da primi 22.000 gledalaca, a sam klub ima više od 2.000.000 registrovanih navijača.

Voždovac je pokazao da je prava fudbalska sredina, jesenas su na stadionu bili skauti velikih evropskih kluba. Ostvareni su brojni transferi, klubovi širom Evrope pojačavaju se igračima „zmajeva“… Ivković je u Mariboru, Dražić u Mehelenu, Stojanović u Kortrijku, Marušić je vedeta Lacija, Sikimić je sa Crvenom zvezdom osvojio šampionski pehar.

– Posle transfera Saše Ivkovića u Maribor, napravili smo još jedan odličan transfer. Nakon uspešnih lekarskih pregleda, Georgijević je potpisao ugovor sa Ferencvarošem na tri i po godine godine. Imali smo brojne ponude za njega, pre svega iz Španije, Portugala, Poljske, međutim, ispoštovali smo njegovu želju da pređe u Ferenc i na kraju, i mi kao klub smo prihvatili najbolju ponudu za Georgijevića. Ovo je još jedan od primera kako se radi u Voždovcu, jer naši igrači nastavljaju karijere u velikim evropskim klubovima – rekao je sportski direktor Goran Grkinić

Ferencvaroš je višestruki šampion Mađarske, čak 29 puta je osvajao titulu, dok je u 23 navrata bio najbolji u Kupu. Doveo je igrača koji je imao dva vezana het-trika u Superligi i bio je proglašen za igrača meseca.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam došao u veliki evropski klub. Znao sam da je Ferencvaroš najbolji u Mađarskoj, a dolaskom ovde sam samo potvrdio tu činjenicu i uverio se da je i jedan od najvećih u ovom delu Evrope.vŽeleo bih da se zahvalim svima u Voždovcu od predsednika kluba, te direktora, pa sve do ekonoma, naravno svim bivšim trenerima sa kojima sam sarađivao, a najviše mojim sada već bivšim saigračima – poručio je Georgijević.

IZVOR: https://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/vozdovac-ostao-bez-golgetera-georgijevic-i-zvanicno-pojacao-ferencvaros/0w4kqqw

Ostavite komentar