БЛИЦ – ВОЖДОВАЦ ОСТАО БЕЗ ГОЛГЕТЕРА Георгијевић и званично појачао Ференцварош

ВОЖДОВАЦ ОСТАО БЕЗ ГОЛГЕТЕРА Георгијевић и званично појачао Ференцварош

Најбољи стрелац Вождовца Дејан Георгијевић постао је нови члан најтрофејнијег и најпознатијег клуба из Мађарске – Ференцвароша.

Kолика је величина клуба за који је потписао показује и чињеница да је фудбалски тим део Спортског друштва коме припада још 15 секција и све се налазе у врху својих лига. Ференцварош је основан још давне 1899. године, игра на стадиону „Гропуама“ који може да прими 22.000 гледалаца, а сам клуб има више од 2.000.000 регистрованих навијача.

Вождовац је показао да је права фудбалска средина, јесенас су на стадиону били скаути великих европских клуба. Остварени су бројни трансфери, клубови широм Европе појачавају се играчима „змајева“… Ивковић је у Марибору, Дражић у Мехелену, Стојановић у Kортријку, Марушић је ведета Лација, Сикимић је са Црвеном звездом освојио шампионски пехар.

– После трансфера Саше Ивковића у Марибор, направили смо још један одличан трансфер. Након успешних лекарских прегледа, Георгијевић је потписао уговор са Ференцварошем на три и по године године. Имали смо бројне понуде за њега, пре свега из Шпаније, Португала, Пољске, међутим, испоштовали смо његову жељу да пређе у Ференц и на крају, и ми као клуб смо прихватили најбољу понуду за Георгијевића. Ово је још један од примера како се ради у Вождовцу, јер наши играчи настављају каријере у великим европским клубовима – рекао је спортски директор Горан Гркинић

Ференцварош је вишеструки шампион Мађарске, чак 29 пута је освајао титулу, док је у 23 наврата био најбољи у Kупу. Довео је играча који је имао два везана хет-трика у Суперлиги и био је проглашен за играча месеца.

– Велика ми је част и задовољство што сам дошао у велики европски клуб. Знао сам да је Ференцварош најбољи у Мађарској, а доласком овде сам само потврдио ту чињеницу и уверио се да је и један од највећих у овом делу Европе.вЖелео бих да се захвалим свима у Вождовцу од председника клуба, те директора, па све до економа, наравно свим бившим тренерима са којима сам сарађивао, а највише мојим сада већ бившим саиграчима – поручио је Георгијевић.

ИЗВОР: https://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/vozdovac-ostao-bez-golgetera-georgijevic-i-zvanicno-pojacao-ferencvaros/0w4kqqw

Оставите коментар