BLIC – SRPSKI FUDBAL Samo sedam klubova dobilo licencu za narednu sezonu, ostali mogu da se žale

23/04/2018U MEDIJIMA

SRPSKI FUDBAL Samo sedam klubova dobilo licencu za narednu sezonu, ostali mogu da se žale

Samo sedam naših fudbalskih klubova dobilo je licencu za nadmetanje u narednoj sezoni Superlige, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

U tom saopštenju se pominju Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak, Voždovac, Javor i Metalac, a navode se sledeći detalji:

„Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je započeta 19. aprila, a zbog obimnosti dokumentacije zaključena 20. aprila, u sastavu Miljko Valjarević, potpredsednik i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Superligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2018/2019 dobili su FK Javor i FK Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Superligi“, navodi se u saopštenju FSS-a.

IZVOR: https://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/srpski-fudbal-samo-sedam-klubova-dobilo-licencu-za-narednu-sezonu-ostali-mogu-da-se/xl8t64z

Ostavite komentar