BLIC: PORUKA IZ VOŽDOVCA – MA KAKVI STRANCI, BIĆEMO SRPSKI BILBAO!

22/03/2017U MEDIJIMA

FK Voždovac je jedinstven klub u Superligi. Jedini je tim koji nema stranca u svom timu, saopšteno je iz tog kluba.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije je, na inicijativu predsednika FSS-a, Slaviše Kokeze doneo odluku da se smanji broj stranih igrača sa šest na četiri , od sezone 2017/2018.

– U potpunosti se slažemo sa odlukom gospodina Kokeze i mi kao klub imamo opredeljenje prvenstveno da forsiramo našu decu koja su ponikla u našem klubu i da igraju naša deca, pre nego stranci koji ne mogu da naprave razliku na terenu – konkretan je Goran Grkinić, generalni direktor FK Voždovac.

– S obzirom da sam kao internacionalac igrao u Portugalu, na Kipru i u Mađarskoj, znam da se od stranca traži, da mora biti mnogo bolji od domaćeg igrača. U našem prvom timu trenutno svi igrači imaju srpski pasoš, uključujući i Nemanju Nikolića i mladog Račića. Naša vizija je da forsiramo decu iz naše omladinske škole i tako će biti i u buduće, na neki način hoćemo da budemo srpski Atletik Bilbao, odnosno da budemo prepoznatljivi po igračima koji su ponikli u toj regiji – jasan je bio Grkinić.

Uveliko u ekipi pored Ivkovića, Petrovića, Srećkovića, Asanija, tek pristiglog Duronjića, dolazi i plejada momaka iz omladinske škole poput kadetskog reprezentativca Stuparevića, omladinskog reprezentativca Blagojevića, te Purtića, Vidakovića, Račića, Bigovića, Mihajlovića, Čarapića koji su budućnost FK Voždovac.

IZVOR: http://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/poruka-iz-vozdovca-ma-kakvi-stranci-bicemo-srpski-bilbao/snrb4nz

Ostavite komentar