БЛИЦ: ПОРУКА ИЗ ВОЖДОВЦА – МА КАКВИ СТРАНЦИ, БИЋЕМО СРПСКИ БИЛБАО!

ФК Вождовац је јединствен клуб у Суперлиги. Једини је тим који нема странца у свом тиму, саопштено је из тог клуба.

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије је, на иницијативу председника ФСС-а, Славише Кокезе донео одлуку да се смањи број страних играча са шест на четири , од сезоне 2017/2018.

– У потпуности се слажемо са одлуком господина Кокезе и ми као клуб имамо опредељење првенствено да форсирамо нашу децу која су поникла у нашем клубу и да играју наша деца, пре него странци који не могу да направе разлику на терену – конкретан је Горан Гркинић, генерални директор ФК Вождовац.

– С обзиром да сам као интернационалац играо у Португалу, на Кипру и у Мађарској, знам да се од странца тражи, да мора бити много бољи од домаћег играча. У нашем првом тиму тренутно сви играчи имају српски пасош, укључујући и Немању Николића и младог Рачића. Наша визија је да форсирамо децу из наше омладинске школе и тако ће бити и у будуће, на неки начин хоћемо да будемо српски Атлетик Билбао, односно да будемо препознатљиви по играчима који су поникли у тој регији – јасан је био Гркинић.

Увелико у екипи поред Ивковића, Петровића, Срећковића, Асанија, тек пристиглог Дуроњића, долази и плејада момака из омладинске школе попут кадетског репрезентативца Ступаревића, омладинског репрезентативца Благојевића, те Пуртића, Видаковића, Рачића, Биговића, Михајловића, Чарапића који су будућност ФК Вождовац.

ИЗВОР: http://sport.blic.rs/fudbal/domaci-fudbal/poruka-iz-vozdovca-ma-kakvi-stranci-bicemo-srpski-bilbao/snrb4nz

Оставите коментар