BETA – Kineska delegacija posetila fudbalski klub Voždovac

23/03/2018U MEDIJIMA

Kineska delegacija posetila fudbalski klub Voždovac

Danas je naš klub posetila delegacija iz Kine, koja se upoznala sa radom Fudbalskog kluba i tom prilikom posmatralatrening prvog tima Zmajeva.

Dobrodošlicu ispred kluba su priredili generalni direktor Goran Grkinić, generalni sekretar Miloš Mirković i direktor omladinske škole Jovan Damjanović.

Ovo je druga poseta gostiju iz Kine koji su u novembru prošle godine bili gosti voždovčana.

Gosti iz Kine bili su veoma zadovoljni ovom posetom i impresionirani Stadionom koji se nalazi na “krovu” tržnog centra, a FK Voždovac se pokazao kao dobar reprezent planskog i organizacionog rada.

U kineskoj delegciji u razgovorima su učestvovali Cui Jong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, Nui Li, član borda Šangaj Senhua, inače člana Premijer lige Kine i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije koja je i ujedno najveća fudbalska akademija u Kini, te broji preko 2000 članova samo u Pekingu, ali ukupno u Kini preko 5000. Sastanku su prisustvovali i direktor Sanrajs akademije Slobodan Ristić i Ivan Ivović osnivač I-SPORTS kompanije.

Cilj je uspostavljanje saradnje i zajednički rad na razvoju fudbala, takođe i razmeni igrača i stručnih kadrova, ali i edukaciji trenera.

Teme razgovora su između ostalog bile:

– dolazak talenata iz Kine i, kao i kompletnih ekipa na usavršavanje u našoj omladinskoj školi

– dolazak FK Voždovac u Kinu, na poziv FK Janbian i odigravanje prijateljskog meča

– razmena stručnih kadrova, kao i

– šira potencijalna saradnja u budućem periodu, koja bi podigla nivo rada na višu lestvicu.

Goran Grkinić, sportski direktor FK Voždovac izrazio je zadovoljstvo posetom i razgiovorima sa delegacijom iz Kine.

„Otvoreno je nekoliko tema i oblasti i iskreno se nadamo da ćemo ostvariti uspešne saradnje na svim frontovima,“ izjavio je, pored ostalog, Grkinić.

IZVOR: https://beta.rs/oms/oms-sport/86394-kineska-delegacija-posteila-fudbalski-klub-vozdovac

Ostavite komentar