BETA – Generalni sekretar FK Voždovac: Odbranimo čast fudbala

16/10/2017U MEDIJIMA

Generalni sekretar FK Voždovac: Odbranimo čast fudbala

Fudbalski klub Voždovac je u subotu odigrao meč u Nišu i doneo još jedan bod u Beograd.

Generalni sekretar Miloš Mirković je ponosan na klub koji nema poraz na strani ove sezone, međutim nacija nije imala priliku da gleda u televizijskom prenosu ekipu koja igra najlepši fudbal u Srbiji.

„Utakmica koju smo u subotu odigrali sa FK Radnički iz Niša je zasigurno imala predigru. Prema prvom dopisu Zajednice Super lige trebalo je da budemo prenošeni na TV Arena i da javnost gleda pravu fudbalsku predstavu. Nakon toga smo u drugom obaveštenju Zajednice Super lige dobili novi termin utakmice za nedelju 15.10.2017. sa početkom u 17 časova sa takođe direktnim prenosom na TV Arena. Tek u trećem obaveštenju nam je saopšteno da će se utakmica odigrati u prvobitnom terminu, ali bez direktnog TV prenosa. Sklonjeni smo uz objašnjenje da TV Arena mora da prenosi ABA ligu, pa zar to ljudi iz TV Arene nisu znali već prilikom saopštenja!?!“

„Želim da pitam fudbalsku javnost: Koji to klub ne želi da njegove utakmice ili igrače gleda što je veći mogući auditorijum?“, nadovezao se generalni sekretar Miloš Mirković.

„Mi kao klub smo uvek presrećni kada smo u direktnom prenosu, ne znamo zasto drugi nisu“, dodao je Mirković.

Voždovac iz godine u godine napreduje i niže uspehe.

„Mi smatramo da je naša dužnost da zaštitimo naše igrače, trenere, njihove porodice, fudbal, sport uopšte. Ako svi budemo okretali glavu, naša borba za što boljim rezultatom i uspehom će izgubiti smisao“, naglašava Mirković.

Mirković smatra da je vreme da se gradi pravi pozitivan imidž u srpskom fudbalu.

„Trenutak kada se A reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo i kada Crvena zvezda i Partizan igraju u evropskim takmičenjima, svi klubovi to treba da iskoriste kao pozitivan imidž i da stvari u svom fudbalskom dvorištu dovedemo u red“ rekao je on.

Slika koja dolazi s Voždovca je pozitivna. Poslovanje kluba ide u pravom smeru, uspeh na zelenom polju je iz godine u godinu sve bolji.

„Mi smo privatan klub, koji ima svoju reputaciju. Gradimo imidž koji nećemo dozvoliti da bilo ko urušava zarad svojih sitnih interesa“, ocenio je on.

Mirković navodi da je Voždovac „svetao primer uspeha u fudbalu, sportski gledano jer je uspeo da dva velikana srpskog fudbala Crvenu zvezdu i Partizan pobedi u kratkom vremenskom periodu“.

„Tako isto smo svetla tačka i po mnogim drugim parametrima koji su vezani za funkcionisanje jednog modernog i uspešnog fudbalskog kolektiva“ istrakao je Mirković.

Mirković je upitao i da li „dobra i časna igra treba da bude naš usud“.

„Zar već na početku ovosezonskih utakmica treba da se dešavaju ovakve stvari? Da se strepi od izbora termina utakmica? Da se strepi od izbora glavnog sudije? Ako je do toga došlo, onda smo svi na putu bez povratka, a pozitivne stvari koje je novo rukovodstvo FSS ostvarilo će biti brzo zaboravljene“ ocenio je on.

„Utakmici u Nišu su prisustvovali i visoki funkcioneri saveza. Videli su tok meča i sigurni smo da će znati kako da odreaguju na pravom mestu i kako da na pravi način zaštite ono što bismo trebali svi najviše da volimo i branimo, čast fudbala i čast sporta.“ – izjavio je u intervjuu za oficijalni sajt FK Voždovac , generalni sekretar Miloš Mirković.

IZVOR: http://beta.rs/oms/oms-sport/75594-generalni-sekretar-fk-vozdovac-odbranimo-cast-fudbala

Ostavite komentar