НАВИЈАЧИ ФК ВОЖДОВАЦ

 

iv Историја навијача Вождовца везана је за 1912-у годину, када је ФК Вождовац основан. То је била публика која је аплаузима поздрављала своје миљенике, гледајући утакмицу седећи.

Ипак, за историју навијача Вождовца уписана је 1987. година, када се у насељу Браће Јерковић организује прва ултра навијачка група – ВИЛЕЊАЦИ. Било их је око 30 и то су били момци из краја који су играли фудбал у омладинском погону Вождовца. Поред Вилењака појавили су се и ЗМАЈЕВИ (то је традиционални надимак ФК Вождовца) и деловали су заједно.

Навијачи Вождовца су од самог почетка имали свој стил навијања и трудили се да буду оригинални.

Сезона 88/89 доноси на сцену још једну групу навијача Вождовца. То су били GENOES UNITED који су свој коп поставили на истоку.

А негде у исто време ЗМАЈЕВИ и ВИЛЕЊАЦИ су се ујединили тј. ЗМАЈЕВИ су ушли у састав ВИЛЕЊАКА и повукли своју заставу са копа.Ове две навијачке групе се нису познавале али спајала их је једна ствар – љубав према Вождовцу.

Наравно GENOES UNITED прелазе после извесног времена на запад и уједињују се са ВИЛЕЊАЦИМА.

Сезона 89/90 доноси још једну нову групу навијача, са занимљивим именом ХАСИНИ ТРАФИКАРИ. То је била екипа које је на стадион довео фудбалер Вождовца – Хаса, а свој коп су поставили на јужној трибини стадиона да би наравно после извесног времена и они прешли на Запад и ујединили се са већ постојећим групама на западу.

Ипак, баш када се очекивало да ће група заживети заувек, она се распала…мада и дан данас неки од тих навијача и данас долазе на стадион и једина порука им је „…ми смо ту ако затреба…“.

Година 1990 доноси на сцену нову навијачку групу.

Име је наравно познато свима – ИНВАЛИДИ ВОЖДОВАЦ !!!

Фејсбук страница: https://www.facebook.com/pages/Invalidi-Vozdovac/45831170946


Видео снимак навијања на утакмици 4. кола против Јагодине