NAVIJAČI FK VOŽDOVAC

 

iv Istorija navijača Voždovca vezana je za 1912-u godinu, kada je FK Voždovac osnovan. To je bila publika koja je aplauzima pozdravljala svoje miljenike, gledajući utakmicu sedeći.

Ipak, za istoriju navijača Voždovca upisana je 1987. godina, kada se u naselju Braće Jerković organizuje prva ultra navijačka grupa – VILENjACI. Bilo ih je oko 30 i to su bili momci iz kraja koji su igrali fudbal u omladinskom pogonu Voždovca. Pored Vilenjaka pojavili su se i ZMAJEVI (to je tradicionalni nadimak FK Voždovca) i delovali su zajedno.

Navijači Voždovca su od samog početka imali svoj stil navijanja i trudili se da budu originalni.

Sezona 88/89 donosi na scenu još jednu grupu navijača Voždovca. To su bili GENOES UNITED koji su svoj kop postavili na istoku.

A negde u isto vreme ZMAJEVI i VILENjACI su se ujedinili tj. ZMAJEVI su ušli u sastav VILENjAKA i povukli svoju zastavu sa kopa.Ove dve navijačke grupe se nisu poznavale ali spajala ih je jedna stvar – ljubav prema Voždovcu.

Naravno GENOES UNITED prelaze posle izvesnog vremena na zapad i ujedinjuju se sa VILENjACIMA.

Sezona 89/90 donosi još jednu novu grupu navijača, sa zanimljivim imenom HASINI TRAFIKARI. To je bila ekipa koje je na stadion doveo fudbaler Voždovca – Hasa, a svoj kop su postavili na južnoj tribini stadiona da bi naravno posle izvesnog vremena i oni prešli na Zapad i ujedinili se sa već postojećim grupama na zapadu.

Ipak, baš kada se očekivalo da će grupa zaživeti zauvek, ona se raspala…mada i dan danas neki od tih navijača i danas dolaze na stadion i jedina poruka im je „…mi smo tu ako zatreba…“.

Godina 1990 donosi na scenu novu navijačku grupu.

Ime je naravno poznato svima – INVALIDI VOŽDOVAC !!!

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/pages/Invalidi-Vozdovac/45831170946


Video snimak navijanja na utakmici 4. kola protiv Jagodine